Home

Köszöntjük a Kiss Pál Múzeum honlapján!

Állandó Kiállítások

Kiss Pál Múzeum

Programok és Kiállítások

A Kiss Pál Múzeum az ország egyik legrégebbi vidéki múzeuma, 2017-ben ünnepelte 140. születésnapját. Egy régészeti egyletből jött létre 1877-ben (Tiszafüred-vidéki Régészeti Egylet) Tariczky Endrének köszönhetően, amelynek első gyűjteménye a helyi polgárok lelkes kutatásának és adakozásának volt köszönhető.

A kiállítás a Lipcsey család által a 19. század első felében épített klasszicista stílusú kúriában került elhelyezésre, amely szép ősfás parkjával turisztikai szempontból kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden. A múzeumban két állandó kiállítás tekinthető meg: az egyik Tiszafüred mintegy 7000 éves régészeti múltjára tekint vissza, míg a másik teremben a 17-18.századi néprajzi kiállítás remekműveit tekintheti meg a látogató.

A múzeumhoz tartozó Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban az egykori népszerű füredi mesterség a fazekasság tárgyi emlékei és eredeti lakókörnyezete tekinthető meg.

Aktuális kiállítások és programok

PROGRAMOK

Legyél Te is gazda és gazdasszony!

Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház 2019 Május 2. 10.00-15.00

Legyél Te is gazda és gazdasszony! Tavaszi készülődés a 19. századi „Tisza-Füred” néprajzi hagyományainak felidézésével, kézműves foglalkozás és népi játszóház az óvodás és általános iskolás csoportok [...]

Múzeumok Majálisa

Nemzeti Múzeum 2019 Május 18-19.

Múzeumok Majálisa Országos múzeumi találkozó a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol a tiszafüredi Kiss Pál Múzeummal is találkozhatnak a látogatók. Kézműves foglalkozás, jelmezes történelem óra és sok-sok i [...]

A Múzeumok Éjszakája

Kiss Pál Múzeum 2019 Június 22. 16.00

A Múzeumok Éjszakája Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész munkáiból válogatott fazekas kiállítás, amely megtekinthető 2019. szeptember 20-ig.

VIEW ALL EVENTS
Olvassátok izgalmas blog bejegyzéseinket!

HÍREINK

A Kiss Pál Múzeum érdekes blog bejegyzésekkel és hírekkel igyekszik az aktuális programokat és újdonságokat bemutatni. Kövessétek blogunkat, ahol nem csak a legújabb programokról számolunk be, hanem Tiszafüred és környéke kulturális életéről, történelméről és hagyományőrzésről.