Rekord látogatottság a múzeumi programokon

Örömmel tudatom a kedves olvasókkal, hogy a látogatóink száma egyre csak emelkedik. Talán még csak a szezon közepén járunk, de szerencsére kíváncsi látogatóink egymás kezébe adják a kilincset.

A Kiss Pál Múzeum és a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház is nagyon népszerűnek mondható az elmúlt fél évben.

Hogy minek is köszönhető ez?

Programok

Az idei évben is már rengeteg színes programmal kedveskedtünk látogatóinknak, folyamatosan igyekszünk ott lenni a városi rendezvényeken és új eseményeket szervezni:

  • egy új kiállítás,
  • múzeumpedagógiai foglalkozás
  • jeles napok alkalmából megszervezett ünnepség.

Nincs megállás, továbbra is készülnek az újabb és újabb programok, folytatódnak a múzeumpedagógiai foglalkozásaink a Kiss Pál Múzeumban és a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban is.

Ha tombol a nyári hőség, és már a strandon se jó, vagy az eső elől fogtuk menekülőre, akkor érdemes beiktatni egy kis múzeumozást is, ahol nemcsak hűsölni, de egy kis kúltúrával feltöltődni is lehet.  Időszaki kiállításunkban megtekinthető Török Zsóka, népi iparművész gyönyörű kerámiái, továbbá az 1848-49 es kiállításunk is várja látogatóit.

Mindemellett a 7000 évre visszanyúló izgalmas állandó régészeti kiállítás és a 2001 óta meglévő csodás néprajzi kiállításunk is várja a helyi lakosokat és a Tiszafüredre látogatókat!

Nyári fesztiválok Tiszafüreden

A helyi fesztiváloknak köszönhetően rengeteg turista fordul meg Tiszafüreden a Tisza-tó fővárosában. Az idelátogatók a Tisza-tó növény- és élővilága mellett, a környék kulturális értékeit is felfedezhetik.

Az idei nyáron szinte minden hétre jut program a városban, amiből válogathatnak az érdeklődők. A júliusi három napon át tartó Halas Napok a nyár legnagyobb Tisza-tavi rendezvénye, amely karneváli felvonulással indult és óriási sikert aratott az idén is. Rengeteg előadó és program várta az érdeklődőket, köztük a Kiss Pál Múzeum standja is sok látogatót vonzott.

Többféle kézműves foglalkozással készültünk, lehetett agyagból halas díszeket készíteni, gipszből készült állatfigurákat festeni, gyógynövénnyel megtöltött, illatos kis szütyőt készíteni, illetve a történelmi játszóházban Tiszafüred 7000 éves múltjával is megismerkedhettek a látogatók.

Köszönjük szépen, hogy megmutathatjuk Tiszafüred értékeit és továbbra is szeretettel várjuk múzeumbarát látogatóinkat a Kiss Pál Múzeumban és a Nyúzó Gáspár fazekas tájházban!